UJI KAJI SAINS SEKOLAH MENENGAH - Nor Farhana Zulkeplee; Nur Jannah Abd Malib (Kuala Lumpur : Institut Terjemahan & Buku Malaysia Berhad, 2024)
UJI KAJI SAINS terdiri daripada dua buah buku yang dikenali sebagai Uji Kaji Sains Sekolah Rendah dan Uji Kaji Sains Sekolah Menengah. Dalam kedua-dua buku ini, murid akan mengetahui uji kaji berasaskan udara, air, haba, magnet, tenaga elektrik, bunyi, cahaya, graviti dan banyak lagi. Kesemua uji kaji memberikan maklumat dan menarik, serta menggunakan bahan yang mudah didapati dan selamat untuk dikendalikan. Arahan yang terperinci dan ilustrasi yang berwarna-warni menjadikannya mudah difahami dan seronok untuk dijalankan. Pada keseluruhannya, pengalaman yang menyeronokkan untuk orang yang baru mula belajar, begitu juga orang dewasa!
Keywords: Science -- Experiments; Science -- Study and teaching (Primary)