Tentang Rasa - Elisha Huda 1983-; Wazuwardi (Alor Setar, Kedah Darul Aman : Qalam Hayati Enterprise, 2023)
Buku ini menceritakan Tentang Rasa. Rasa bukan saja terlahir dari lidah tetapi ianya lahir dari hati, perasaan bahkan fikiran kita. Dari rasa terbentuk pelbagai emosi. Dari emosi akan tercetus pelbagai rasa. Dari rasa ini menjadikan seseorang itu lebih baik atau lebih buruk. Bukan sahaja lidah dapat merasai masin, masam, manis, pahit, pedas, kelat akan tetapi hati dan fikiran juga akan merasai pelbagai rasa melalui perbuatan dan percakapan.
Keywords: Emotions; Mood (Psychology)