INDAHNYA Desaku - Nurul Syahida Hassan (Shah Alam : Syahida Hassan Enterprise., 2020)
Malaysia ialah sebuah negara yang berbilang kaum. Pengamalan budaya juga pelbagai. Dalam Indahnya Desaku ini, para penulis berkongsi keindahan dan keunikan desa masing-masing. Anda pasti ingin mengetahui asal nama Desa Temu Jodoh, keistimewaan tradisi masyarakat Jawa, keunikan bandar Tampin, keenakan raja buah, kisah Batu Bersurat, keseronokan zaman kanak-kanak dan banyak lagi. 11 orang penulis berkongsi kisah desa mereka yang tercinta. Keunikan setiap desa diperincikan dalam penceritaan mereka secara santainya. Keindahan desa ini harus dipelihara untuk generasi akan datang.
Keywords: Malay literature; Short stories, Malay