Kenapa Adik BERIBADAH? - Rizalman Kusnan, 1972- (Petaling Jaya, Selangor : Hebat Publishing, 2019)
Setiap daripada kita pasti pernah melalui dunia kanak-kanak dan alam remaja. Dunia yang penuh menyeronokkan namun memberi cabaran kepada ibu bapa dan guru dalam menangani karenah mereka. Justeru, Terapi Jiwa Kanak-kanak dan Remaja (Jilid 2) sebuah siri yang menarik untuk dibaca kerana berkaitan imu keibubapaan yand dapat membantu ibu bapa mengenali karakter anak-anak mereka.
Memahami beribadah - 5 Keperluan beribadah - 8 Kategori beribadah - 11 Tanda bersyukur - 14 Manusia adalah hamba - 17 Belajar satu ibadah - 20 Kepatuhan kepada Tuhan - 23 Ganjaran beribadah - 26 Membentuk kesihatan jiwa - 29 Sentiasa beristiqamah - 34 Glosari - 38 Latihan - 40
Includes excercises
Keywords: Parenting; Child rearing; Child development