RISE INI KALILAH - Saw, Teong Hin; Nik Amir Mustapha; Nath, M.S. Prem; Tharan, Shashi; Tan, Jack; Mira Filzah; Remy Ishak; Krishnasamy, Sangeeta; O'dea, Mark (Kuala Lumpur : K & L Media Sdn. Bhd., 2018)
Rise: Ini Kalilah merupakan sebuah filem drama politik Malaysia 2018 arahan bersama Saw Teong Hin, Nik Amir Mustapha dan MS Prem Nath terbitan WebTV Asia. Filem ini dibintangi oleh Remy Ishak, Mira Filzah, Sangeeta Krishnasamy, Jack Tan, Shashi Tharan dan Jenn Chia.[1] Ia merupakan sebuah filem bertemakan perpaduan dan diilhamkan oleh Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14). Rise: Ini Kalilah ditayangkan pada 13 September 2018, tiga hari sebelum sambutan ulang tahun ke-55 penubuhan Malaysia
Title from container
Inspired by Historic events
P13 - Under 13, audiences need supervision and guidance from parents or guardians when watching. Movies contain horror, scary, negative scenes or actions, suspense elements and surprising but not excessive; elusive storylines and elements that can disturb children's emotions.
DVD
In English, Malay, Chinese version ; English with Malay, Mandarin, Tamil subtitles.
Keywords: Motion picture -- Malaysia; Political films -- Malaysia; Feature films