SIFAT 20 : Suatu Pengenalan Asas - Muhadir Haji Joll, Ustaz, 1976- (Muhadir bin Haji Joll as-Sanariy); Nurhajar Nafi'ah Zuber; Muhammad Shaiffudin bin Abu Bakar (Petaling Jaya, Selangor : Galeri Ilmu Sdn. Bhd., 2018)
Buku ini membantu untuk mengenal Allah Ta'ala dan para rasul-Nya melalui pendekatan Sifat 20. Pendekatan ini cukup kuat sebagai benteng akidah daripada terpengaruh dengan fahaman yang keliru malah sesat dalam memahami sifat Allah Ta'ala seperti Muktazilah, Musyabbihah, Mujassimah, Karamiyyah dan lain-lain.
Contains verses from the Qur'an and quotes from the Hadith
Bibliography: pages 287-290
Keywords: God (Islam) -- Attributes; God (Islam)