Katak dan Kodok MALAYSIA : SISTEM MAKLUMAT KEPELBAGAIAN BIOLOGI MALAYSIA (MYBIS) = Frogs and Toads of Malaysia : Malaysia Biodiversity Information System (MyBIS) - Norhayati Ahmad, Prof. Dr.; Chan, Kin Onn; Daicus Belabut, (Daicus M. Belabut); Razis Nasri (Bangi, Selangor : Penerbit Universiti Kebangsaan Malaysia, 2017)
Buku ini mengandungi data dan maklumat yang terkini tentang kekayaan spesies katak dan kodok di Malaysia yang dipersembahkan secara jelas dan menarik. Gambar-gambar yang terbaik telah dipilih untuk menyerikan halaman buku ini, lengkap dengan kod QR maklumat tambahan di laman sesawang Malaysia Biodiversity Information System (MyBIS). Tujuan laman sesawang ini adalah untuk mrnjadikan pusat repositori yang merangkumi maklumat kepelbagaian biologi di Malaysia. Buku bergambar ini mengandungi sebanyak 108 spesies daripada 6 Famili.
Includes bibliographies and index
Text parallel in Malay and English
Keywords: Frogs -- Malaysia; Toads -- Malaysia; Frogs -- Identification; Toads -- Identification